مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۵
1397/03/05
وجود يك ميليارد و 300 ميليون نفر مصرف كننده سيگار در جهان
وب دا؛ سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و رئيس مركز بهداشت استان چهارمحال و بختياري، از وجود يك ميليارد و 300 ميليون نفر مصرف كننده سيگار در جهان خبر داد و افزود: از اين تعداد حدود يك ميليارد نفر مرد و مابقي را زنان تشكيل مي دهند.
به گزارش وب دا؛ سيد راشد جزايري افزود: از تعداد مذكور چهار پنجمشان در كشورهايي با درآمد كم و متوسط هستند و اين درحالي است كه در كشورهاي غربي با انجام برنامه ريزي و ارائه برنامه هاي آموزشي آمار 32 درصد مصرف كنندگان سيگار به 24 درصد رسيده است.
به گفته وي، از هر دو نفر فرد سيگاري يك نفر بر اثر ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي فوت مي كنند.
جزايري با اشاره به رشد قارچ گونه مراكز عرضه قليان اظهار داشت: خوشبختانه با همكاري خود دادستاني و تشكيل جلسات متعدد با حضور نمايندگان مجامع امور صنفي،‌ صنعت،‌ معدن و تجارت، ‌اداره كل دخانيات جلوگيري از فعاليت مراكز عرضه قليان بصورت قانوني و بخوبي در چهارمحال و بختياري مديريت شده است.
سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته براي خارج كردن قهوه خانه ها از اماكن عمومي و استفساريه قانون جامع كنترل دخانيات گفت: از سازمان هاي نظارتي و نمايندگان خانه دولت انتظار مي رود تا همچنان سيستم سلامت نظارت بهينه را بر اين امكان داشته باشد.
وي، ايجاد محيط هاي عاري همچون شهر بدون دخانيات، روستاي بدون دخانيات، ‌دانشگاه و مدارس بدون دخانيات را از اهداف مد نظر سياستگذاران حوزه سلامت عنوان كرد و در ادامه تجهيز قوه خانه ها به دوربين هاي مدار بسته را از اقدامات پيشگرانه براي گرايش گروه هاي همسالان به مصرف قليان مطرح نمود.
جزايري گفت: ابلاغ معاونت فرهنگي وزارت كشور به استانداران و شهرداران مبني بر نصب تابلوهاي " كشيدن قليان ممنوع" در پارك ها را از ديگر اقدامات بازدارنده بر شمرد و در ادامه سامانه 190 را براي دريافت شكوايه هاي مردمي در اين خصوص معرفي نمود.
وي همچنين با اشاره به زيان هاي بي شمار مصرف دخانيات اظهار داشت: بيش از 4هزار ماده شيميايي خطرناك در سيگار وجود دارد و هر پك قليان برابر با استعمال يكصد نخ سيگار است.
وي تصريح كرد: درحالي كه 76 درصد از بار بيماري ها مربوط به بيماري هاي مزمن غير واگير است ، دخانيات بعنوان يكي از 4 عامل خطر ابتلا به اين بيماري ها بشمار مي رود.
وي در پايان با بيان اينكه 10 خرداد بعنوان روز جهاني بدون دخانيات نامگذاري شده است گفت: انتظار مي رود حداقل در اين روز توليد مواد دخاني در كشور تعطيل شود.
جزايري اجراي برنامه تحول نظام سلامت را يكي از گام هاي موثر درجهت كمك به ترك استعمال دخانيات و ترك آن دانست و افزود: در قالب اين طرح در مراكز خدمات جامع سلامت پزشكان و مراقبين سلامت با دريافت آموزش هاي لازم توانايي و مهارت لازم براي ارائه خدمات مشاوره اي و دارويي رايگان به افراد سيگاري كه تمايل به ترك سيگار دارند را بدست آورده و هم اكنون اين امكان براي هم استانيان فراهم شده است با مراجعه به اين مراكز و دريافت خدمات مشاوره اي و آدامس هاي جايگزين نيكوتين براي ترك سيگار اقدام نمايند.
بر اساس اين گزارش، 5 تا 11 خرداد 1397 به عنوان هفته ملي بدون دخانيات با شعار ملي " قليان، سمي براي سلامت خانواده" نامگذاري شده است.
تعداد بازدید:
242
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal