مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱
1397/08/27
نيمي از بيماران ديابتي از بيماري خود خبر ندارند
به گزارش وبدا؛ دكتر راحيل رياحي ساماني در تعريف بيماري ديابت گفت: به هر دليلي كه كسي به طور مزمن قند خونش بالا باشد مبتلا به بيماري ديابت است.
وي، قند را ماده اصلي سوخت سلول هاي مغزي دانست و منبع و سوخت مورد نياز براي تامين انرژي در بدن را، قند خون يا همان گلوكز عنوان كرد.
اين پزشك متخصص ادامه داد: سلول ها براي اينكه بتوانند از قند خون موجود در خون استفاده كنند نياز به يك رابط يا يك كليد دارند به نام انسولين كه در لوزالمعده يا همان پانكراس ساخته مي شود و در خون ترشح مي شود.
وي، از دلايل بروز ديابت به توليد كم انسولين يا اصلاً توليد نشدن آن، توليد انسولين ولي عدم توانايي استفاده از آن و يا تركيبي از هر دو حالت مذكور اشاره داشت.
دكتر رياحي، با بيان اينكه 2 تا 5 درصد و در برخي از كشورها تا 10 درصد مردم به ديابت مبتلا هستند افزود: در ايران حدود 7 درصد از مردم به بيماري ديابت مبتلا هستند.
وي اظهار داشت: در بهترين سيستم هاي بهداشتي و درماني تنها دوسوم بيماران ديابتي شناسايي مي شوند.
وي گفت: همچنين عامل 9 درصد از مرگ ها در سال مربوط به مبتلايان به ديابت است و اين در حالي است كه تعداد قابل توجهي از بيماران از بيماري خود بي اطلاع هستند .
دكتر رياحي از عوامل مستعد كننده در ايجاد ديابت، به علل ژنتيكي، وجود فرد ديابتي در افراد درجه يك خانواده، سبك زندگي آسايش طلبانه و عدم تحرك، رژيم غذايي نامناسب و پر انرژي و بدون فيبر و پرخوري، حاملگي، فشار خون بالا، عفونت هاي ويروسي ، مواد شيميايي و استرس و عوامل ديگر همچون شغل و شهرنشيني اشاره داشت.
وي، تشنگي زياد، افزايش ادرار، احساس خستگي را از علائم شايع بيماري ديابت عنوان كرد.
اين فوق تخصص غدد و متابوليسم درگيري عروق خوني شامل: عروق چشمي، كليوي و عصبي و درگيري عروق خوني بزرگ شامل: عروق قلبي، عروقي و بروز سكته هاي قلبي و مغزي را از عوارض ديابت عنوان كرد.
دكتر رياحي تغيير شيوه هاي نادرست زندگي و جايگزين نمودن آنها با رفتارهاي بهداشتي ، فعاليت بدني، كاهش مصرف قند و شيريني ، كاهش مصرف نوشابه هاي حاوي شكر، پرهيز از استرس و كنترل آن در زندگي، خودداري از مصرف مواد غذايي پرچرب مانند لبنيات چرب، پرهيز از مصرف مواد غذايي سرخ شده و استفاده از روش آب پز و بخار پز كردن مواد غذايي، كاهش وزن و ترك سيگار را از راه هاي پيشگيري از ديابت برشمرد.
وي، در ادامه به عوارض پره ديابت يا قند نهفته اشاره و افزود: افزايش فشار خون، آلزايمر، سرطان، افزايش خطر ابتلا به سرطان معده، كولوركتال، كبد، پانكراس، پستان، اندومتر، سرطان ريه و پروستات، تخمدان ، كليه و مثانه تا 15 درصد از عوارض اين بيماري است.
تعداد بازدید:
250
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:6
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal