مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۱/۳۱
1399/02/31
جمعيت شاداب، كارا و پويا موتور محرك جوامع توسعه يافته است
وبدا; رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: موتور محرك توسعه هر جامعه‌اي بي‌شك جمعيت، آن هم جمعيتي كارا و پويا هستند
به گزارش وبدا; دكتر مجيد شيراني افزود: روزهاي پاياني ارديبهشت ماه سال 93 بود كه رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران سياست‌هاي كلي جمعيت در 14 بند را ابلاغ نمودند و تاكيد داشتند رشد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جامعه بايد متناسب با اين سياست‌ها انجام گيرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد ادامه داد: بعد از ابلاغ اين سياست‌ها از سوي مقام معظم رهبري، به پيشنهاد سازمان ثبت احوال كشور و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، 30 ارديبهشت‌ماه با عنوان روز ملي جمعيت نامگذاري شد.
وي عنوان كرد: پايگاه پرورش نسلي سالم، سرزنده و بانشاط نهاد خانواده است كه به عنوان سنگ بناي جامعه اسلامي به‌شمار مي‌رود.
دكتر شيراني خاطرنشان كرد: نهاد ارزشمند خانواده بايد از همان ابتدا با آموزش‌هاي صحيح قبل از ازدواج مستحكم شود و در ادامه نيز بايد با ارائه خدمات باروري سالم با دو رويكرد افزايش نرخ باروري كلي و حفظ و ارتقاي سلامت مادران و كودكان به صورت همراه و همزمان بيش از پيش تقويت شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد اضافه كرد: كاهش ميانگين فاصله زماني بين ازدواج و فرزند اول، كاهش ميل به تك فرزندي و كاهش ميانگين فاصله زماني بين فرزندان ازجمله عوامل مؤثر در بحث جمعيت هستند كه بايد به صورت ويژه مدنظر مسؤولان امر به خصوص در مجموعه دانشگاه علوم پزشكي شهركرد قرار گيرند.
وي با بيان اينكه متاسفانه در سال‌هاي اخير شاهد كاهش مواليد و عدم تمايل زوج‌هاي جوان به فرزندآوري هستيم، تاكيد كرد: كاهش فرزندآوري در درازمدت منجر به پيري و از كارافتادگي جمعيت كشور خواهد شد، همين واقعه مي‌تواند تبعات مختلف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و حتي امنيتي به دنبال داشته باشد.
دكتر شيراني به شيوع كرونا از ابتداي ماه اسفند سال 98 اشاره و افزود: شايد يكي از عواملي كه باعث شد ايران بتواند در امر مبارزه با اين بيماري نوپديد و جهان شمول از بسياري از كشورهاي پيشرفته جلوتر حركت كند وجود نيروي انساني متخصص، با دانش، پاي كار، جهادي بود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد اضافه كرد: بلافاصله بعد از اطلاع از شيوع بيماري كرونا در كشور عده‌‌اي به‌عنوان پزشك، پرستار و كادر درماني در بيمارستان‌ها و مراكز درماني حضور پيدا كردند، عده‌اي ديگر در قالب گروه‌هاي جهادي به ضدعفوني خيابان‌ها و معابر پرداختند و عده‌اي هم در پشت جبهه مبارزه با اين ويروس منحوس مبادرت به دوخت ماسك و ديگر تجهيزات بهداشتي كردند.
وي تاكيد كرد: از همين رو است كه نگاه همه دست اندركاران نه‌تنها در حوزه بهداشت و درمان بلكه ديگر حوزه‌هاي دخيل در امر جمعيت بايد به ارتقاي آگاهي، نگرش و عملكرد جامعه در زمينه فرزندآوري و ايجاد شرايط اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي براي پرورش نسلي شاداب، كارا و سالم باشد.
دكتر شيراني در انتها يادآور شد: شناسايي عوامل مستعد كننده ناباروري، شناسايي زوج‌هاي مشكوك به ناباروري و ارجاع اين افراد به سطوح تخصصي درمان ناباروري از سوي سيستم بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، در چهارمحال و بختياري ضروري است و بايد در دستوركار مسؤولان امر در اين خصوص قرار گيرد.
تعداد بازدید:
139
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal