دانشکده فناوری های نوین
۱۴۰۳/۲/۵
1397/02/07
استفاده از نانوذرات براي مقابله با اختلالات ريوي
 
دانشمندان موفق شدند با استفاده از نانوذراتي كه آنتي‌بيوتيك‌ها را به شكل موثرتري به مقصد انتقال مي‌دهند، روش تاثيرگذاري در درمان عفونت‌هاي تنفسي كشنده ابداع كنند.

بيماري " فيبروز سيستيك" (cystic fibrosis)، يك اختلال ارثي كشنده است كه به ريه‌ها و سيستم گوارشي آسيب مي‌رساند. در اين بيماري، ريه به حدي آسيب مي‌بيند كه بيماران اغلب بر اثر اين مشكل، جان خود را از دست مي‌دهند يا وادار به پيوند ريه مي‌شوند. درمان دائمي با آنتي‌بيوتيك‌هاي استنشاق شده، نقش مهمي در اين موضوع دارد. 

اگرچه در اين درمان نمي‌توان كاملا از تجمع باكتري‌ها اجتناب كرد، اما مي‌تواند براي مدت طولاني بيماري را تحت كنترل نگه دارد. باكتري‌ها نه تنها با گسترش مقاومت بلكه با رشد سلول‌هاي موسوم به "زيست‌لايه" در زير لايه‌اي از مخاط كه بيشتر مانند يك صفحه محافظ، راه باكتري‌ها را در رديف‌هاي پايين‌تر مسدود مي‌كند، از خود دفاع مي‌كنند.

"دگمار فيشر" (Dagmar Fischer)، استاد فناوري دارويي در دانشگاه "ينا" (Jena) در آلمان مي‌گويد: معمولا، اين داروها با استنشاق كردن به بدن وارد مي‌شوند. سپس، مسير پيچيده‌اي در بدن براي رسيدن به پاتوژن‌ها(بيماري‌زاها) طي مي‌كنند و بسياري از آنها به مقصد نمي‌رسند.

پژوهشگران براي غلبه بر اين دفاع قوي، عوامل فعال مانند آنتي‌بيوتيك توبرامايسين را در پليمري از جنس پلي‌استر، قرار مي‌دهند.

بنابراين پژوهشگران نانوذره‌اي خلق كردند كه در آزمايشگاهي كه پيشتر در آنجا وضعيت كنوني ريه را در يك حالت ثابت و همچنين پويا شبيه‌سازي كرده بودند، مورد آزمايش قرار گرفتند. پژوهشگران كشف كردند كه نانوذره، در ميان شبكه شبه اسفنجي لايه مخاط، راحت‌تر انتقال مي‌يابد و در پايان، بدون هيچ مشكلي قادر به نابود كردن پاتوژن خواهد بود. علاوه بر اين، پوشش اضافي به كار رفته از جنس پلي‌اتيلن گليكول، نانوذره را براي سيستم ايمني، تقريبا نامرئي مي‌سازد.

پژوهشگران خاطرنشان كردند: همه مواد حامل نانو، سازگار با محيط زيست، تجزيه‌پذير، غيرسمي و درنتيجه براي انسان، بي‌ضرر هستند.
تعداد بازدید:
71
نویسنده:
منبع:
آدرس : شهركرد، رحمتيه، دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، دانشكده فناوري هاي نوين
كدپستي :                       تلفن :33331471-038
دور نگار :  33331471 -038
advancedschool@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/02/05
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal