۱۴۰۳ جمعه ۱۴ ارديبهشت
1398/12/25 https://www.skums.ac.ir/img/NoImage.jpg
توصيه‌هاي تغذيه‌اي براي پيشگيري از بيماري‌هاي تنفسي و كرونا بر اساس راهنماي
🔹 1-   مصرف 8-6 ليوان آب آشاميدني سالم و يا ساير مايعات به صورت روزانه توصيه مي شود. نوشيدن مايعات به اندازه كافي و فراوان به حفظ ايمني بدن كمك مي كند.

🔹 2-    در صورتي كه علائم سرماخوردگي داريد، از غذاهايي مثل سوپ و آش  همراه با آب ليموي تازه و مايعات گرم استفاده كنيد.

🔹 3- از جوانه ها گندم، ماش و شبدر در رژيم غذايي روزانه خود استفاده كنيد.

🔹 4-  از انواع ميوه ها مثل انار، پرتقال، گريپ فروت،  ليموشيرين، ليمو ترش، نارنگي، نارنج، سيب و ... استفاده كنيد.

🔹 5- مصرف جوشانده آويشن و پونه كوهي براي تقويت سيستم ايمني و مقابله با عفونت توصيه مي شود.

🔹 6- از هويج و كدوحلوايي و شلغم و لبو در غذاهاي روزانه استفاده شود.

🔹 7-  غذاهايي  كه  حاوي  مقدار زيادي چربي و نمك است مي تواند منجر به ايجاد التهاب در مجاري تنفسي و مسيرهاي هوايي شوند. از مصرف سوسيس و كالباس و ساير فست فودها و غذاهاي چرب و سنگين اجتناب شود.

🔹 8- استفاده از منابع پروتئين مثل انواع گوشتها خصوصا مرغ و ماهي ،حبوبات يا تخم مرغ كاملا پخته حائز اهميت است.

🔹 9- از انواع آجيل بسته بندي و بدون نمك  استفاده شود.

🔹 10-  كرونا ويروس به دماي معمولي پخت (70 درجه سانتي گراد) حساس است بنابراين به عنوان يك اصل كلي بايد از مصرف محصولات حيواني (شير، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهي) خام و كامل پخته نشده اجتناب كرد. در صورتيكه محصولات گوشتي كاملا پخته ياشد و با دست هاي تميز آماده شود ايمن است.

🔹 11-  از ظروف، قاشق چنگال شخصي استفاده شود.

🔹 12- امكان انتقال كرونا ويروس از طريق بسته هاي مواد غذايي وجود دارد. توصيه مي شود قبل از مصرف بسته ها نيز شسته شوند.

🔹 13-  از خريد مواد غذايي فله يا باز خودداري شود.

🔹 14-  در هنگام مراقبت و غذا دادن به افراد بيمار و كودكان خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آنها حتما دست هاي خود و بيمار ضد عفوني شود.

🔹 15- سير، زنجبيل و ساير مواد غذايي توصيه شده اگر چه به دليل تركيبات خاصي كه دارند مي توانند در مقابله با عفونت هاي باكتريايي و ويروسي مفيد باشند اما شواهدي مبني بر مصرف آن در درمان بيماري ويروس كرونا وجود ندارد و بهتر است به صورت متعادل مصرف شوند
تعداد بازدید: 1836
Powered by DorsaPortal