۱۴۰۳ جمعه ۱۴ ارديبهشت
1398/03/21 /Dorsapax/Data/Sub_2/File/thum-ea544606924ccd9c222c-230_256086CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC.png
شناسايي 900 بيمار جديد مبتلا به فشار خون در چهارمحال و بختياري در قالب بسيج ملي كنترل فشار خون
وبدا؛ سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري ، از شناسايي 900 بيمار جديد مبتلا به فشار خون بالا خبر داد.
به گزارش وبدا؛ سيد راشد جزايري افزود: از زمان آغاز بسيج ملي كنترل فشار خون (27 ارديبهشت ماه) تا تاريخ 20 خردادماه 98، 141 هزار و 385 نفر به پايگاه ها و مراكز بهداشتي و درماني تحت پوشش دانشگاه مراجعه داشته اند.
وي تصريح كرد: از اين تعداد 87 هزار و 144 نفر زن و مابقي مراجعه كنندگان مرد بوده اند.
وي در ادامه در خصوص جزئيات بسيج ملي كنترل فشار خون اظهار داشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي جمهوري اسلامي ايران، با هدف افزايش شناسايي و كنترل بيماري فشارخون بالا، اقدام به برگزاري «بسيج ملي كنترل فشارخون بالا» نموده است كه با مشاركت و تعامل معاونت هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و كليه دانشگاه‌ها/دانشكده‌هاي علوم پزشكي كشور و دانشكده‌هاي پزشكي، بهداشت، پرستاري و مامايي و هيئت مديره هاي نظام پزشكي و سازمان هاي بيمه گر و ساير سازمان هاي همكار و داوطلبين اين برنامه را از 27 ارديبهشت 1398 مصادف با روز جهاني فشارخون در دو مرحله به اجراء گذاشته شد.
به گفته جزايري، در اين طرح به ارزيابي، شناسايي و ثبت، مراقبت و درمان بيماران مبتلا به فشارخون بالا و گردآوري، پردازش و تحليل داده‌هاي مهم‌ترين عامل خطر بيماري قلبي عروقي شامل فشارخون بالا پرداخته مي‌شود و اميد است نتايج ارزشيابي طرح و گزارش اين برنامه در مهرماه سال جاري مصادف با روز جهاني قلب ارائه گردد و بدنبال آن اين برنامه با همان اهداف و تقويت بيشتر برنامه هاي جاري در قالب برنامه يكپارچه و ادغام يافته مجموعه مداخلات اساسي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غيرواگير در نظام مراقبت هاي اوليه بهداشتي وزارت بهداشت (ايراپن)، ادامه يابد.
رئيس مركز بهداشت استان چهارمحال و بختياري، بازه زماني اين برنامه را از تاريخ 27 ارديبهشت ماه 98 لغايت پانزدهم تيرماه سال جاري در دو مرحله ، مرحله 1- آموزش و اطلاع رساني از 28 ارديبهشت ماه تا پايان برنامه و مرحله 2- غربالگري از 17 خرداد ماه لغايت 15 تيرماه 98 اعلام كرد.
وي خاطر نشان كرد: شروع ارزيابي فشارخون، در طول ماه رمضان، فقط در مراكز تحت پوشش شبكه ها بهداشتي درماني از تاريخ 27 ارديبهشت ماه بوده و براي خود اظهاري و ايستگاههاي سنجش فشارخون از تاريخ 17 خرداد ماه جاري است.
جزايري گفت: شناسايي و ثبت فشار خون از سه طريق سنجش و ثبت فشار خون از قسمت كاربران سامانه بسيج ملي فشار خون توسط كاربران ايستگاه هاي سنجش ، سنجش و ثبت فشار خون توسط خود فرد يا خانواده اش و مراجعه به واحدهاي حوزه بهداشت ،‌سنجش و ثبت فشار خون در سامانه سيب صورت مي پذيرد.
وي همچنين اظهار داشت: مكان هاي در نظر گرفته شده و در دسترس براي مراجعه افراد شامل: تمامي خانه هاي بهداشت و پايگاه هاي سلامت، كلينيك هاي وابسته به بيمارستان ها، داروخانه ها، محل هاي تجمعي مانند محل برگزاري نماز جمعه، كارگاه ها و كارخانجات وادارات دولتي با تعداد زياد پرسنل مي باشد.
به گفته وي، در مجموع تعداد افراد بالاي 30 سال در شهرستان هاي 9 گانه 482 هزار نفر مي باشد كه همگي در قالب اين برنامه غربالگري مي شوند.