مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۷
1398/12/03
تنها بيماران و كادر درماني كه مواجهه مكرر با بيماران دارند نيازمند استفاده از ماسك هستند
وبدا؛ رئيس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري با اشاره به افزايش ميزان تقاضا براي خريد ماسك از داروخانه و مراكز عرضه اظهار داشت: تنها بيماران و كادر درماني كه مواجهه مكرر با بيماران دارند نيازمند استفاده از ماسك هستند.
به گزارش وبدا؛ دكتر مجيد شيراني مردم بايد بدانند در صورت استفاده طولاني مدت و ايجاد رطوبت و دفع نادرست ماسك، اين مسئله مي توانند موجب تشديد و شيوع بيماري هاي تنفسي شود.
دكتر شيراني با بيان اينكه تا كنون مورد مشكوك قطعي از ابتلا به كروناويروس در چهارمحال و بختياري شناسايي نشده است افزود: اخبار مرتبط به ابتلاء تعدادي از هم استانيان به اين ويروس تكذيب و درصورت ابتلاء و يا شناسايي موارد مشكوك خبر آن در اسرع وقت از طريق دانشگاه اطلاع رساني مي شود.
وي با بيان اينكه، پيش از اين نيز شش نوع ويروس كرونا در كشور شيوع پيدا كرده و بدون نگراني پشت سر گذاشته شده است افزود: نوپديد بودن اين ويروس و داشتن رفتاري غير قابل پيش بيني و سرايت بالاي آن موجب نگراني شده است.
وي ادامه داد: در عين حال اين ويروس قدرت كشندگي پايين تري نسبت به ساير ويروس ها دارد و حساسيت موضوع به دليل سرايت بالا و حفظ قدرت بيماري زايي آن تا 9 ساعت پس از انتقال به سطوح و اشياء مي باشد.
وي از انجام نمونه گيري از چند مورد محدود از بيماران مراجعه كننده به مراكز درماني استان خبر داد و افزود: اين بيماران علائم باليني و احتمال قوي براي ابتلا به ويروس نداشتند و اين نمونه گيري ها براي آشنايي بيشتر پرسنل با پروتكل نحوه نمونه گيري و ارسال نمونه ها به آزمايشگاه مرجع و كسب اطمينان از پاك بودن منطقه و عدم ورود ويروس به استان انجام شد.
دكتر شيراني با ابراز گلايه مندي نسبت به پخش شايعات و اخبار نگران كننده از سوي برخي از ارباب جرايد در فضاهاي مجازي اظهار داشت: بدون شك انتشار اخبار نگران كننده و نادرست كمكي به كنترل و مديريت اين شرايط نخواهد كرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: مردم بايد بدانند در80 درصد موارد افراد مبتلا با خفيف ترين علائم بيماري بهبود مي يابند وتنها 20 درصد افراد مراجعه كننده به مراكز درماني دچار علائم شديد مي شود و از اين ميزان 4 درصد نيازمند بستري هستند و نيمي از افراد بستري به دليل داشتن بيماري هاي زمينه اي احتمال مرگشان وجود دارد.
وي اضافه كرد: خوشبختانه تاكنون گزارشي مبني بر بستري افراد زير 9 سال در سطح دنيا دريافت نشده است.
وي خاطر نشان كرد: هر سرماخوردگي و بيماري تنفسي حتماً ويروسي نيست و هر بيماري ويروسي ناشي از كرونا حتماً در اثر ابتلا به كرونا ويروس جديد نيست لذا كليه نكات بهداشتي توصيه شده براي ساير بيماري هاي ويروسي براي پيشگيري و كنترل اين بيماري به افراد توصيه مي شود.
وي با بيان اينكه بيماري از طريق قطرات حاوي ترشحات مخاطي افراد آلوده قابل انتشار است افزود: تماس با سطوح آلوده و زدن دست آلوده به چشم، دهان و بيني شايع ترين راه انتقال اين بيماري به شمار مي رود.
دكتر شيراني در ادامه، استراحت كافي، خوردن مواد مغذي و ويتامين ها را بهترين راه براي بهبود افراد داراي علائم بيماري برشمرد و افزود: از اين افراد خواسته مي شود تا حد امكان از حضور در اماكن تجمعي خودداري و در صورت لزوم براي حضور از ماسك استفاده و فاصله خود را با ديگران رعايت و هنگام سرفه و عطسه از دستمال كاغذي استفاده و پس از آن دستمال آلوده را در سطل زباله درب دار بيندازند و همچنين از لمس سطح عمومي خودداري و مكرر دست هاي خود را با آب و صابون و مواد ضدعفوني كننده شست و شو نمايند.
وي در ادامه از متصديان مربوطه نيز خواست روزانه در چندين نوبت سطوحي كه به صورت عمومي مورد استفاده افراد قرار مي گيرند را با محلول هاي پايه آب و الكل تميز نمايند.
وي در پايان از اتخاذ تدابير لازم براي تجهيز و تامين امكانات و فضاي فيزيكي لازم و تهيه داروهاي كمكي در صورت بروز بيماري در استان خبر داد و افزود: مردم نگران نباشند و در درجه اول با حفظ آرامش خود و رعايت نكات بهداشتي ضمن خود مراقبتي از بروز و شيوع هرگونه بيماري ويروسي جلوگيري نمايند.
تعداد بازدید:
218
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal